ERASMUS +

PROIECTUL ERASMUS +PRO-LAB-MARKET  Nr. 2016-1-RO-01-KA102-024296

          Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara este situat in Regiunea Sud - Vest Oltenia. Scoala pregateste elevi in domeniile industrie alimentara, alimentaţie publică şi mecanică. Elevii scolarizati provin atat din judetul Dolj, cat si din si judetele limitrofe. Analiza nevoilor de formare a elevilor, constatate in urma discutiilor avute la nivelul scolii si cu angajatorii  si absolventii scolii ne-au determinat ca incepand cu 2011 sa ne implicam activ in pregatirea profesionala la un nivel inalt a tinerilor in domeniul turismului si serviciilor, domenii cautate pe piata muncii europene. In anul scolar 2011 – 2012 am implementat primul proiect de plasament la  Centro Superior de Hoteleria, Valencia. Rezultatele excelente ale acelui stagiu, analiza swot facuta la nivelul scolii,  ne-au determinat sa continuam acest proiect pe termen lung de scolarizare a elevilor nostri intr-o institutie europeana si sa solicitam ISJ Dolj marirea cifrei de scolarizare pentru clasa a IX -a profil servicii. Scopul participarii in acest proiect este de a oferi elevilor participanti la stagiu competente practice legate de domeniul de formare –Tehnician în gastronomie şi de calificarea profesională: Tehnician analize produse alimentare, clasa a -XI -a.
            Prin prezentul proiect vor fi trimisi sa efectueze stagiul de practica 14 elevi minori din clasa a XI-a si 2 profesori insotitori. Stagiul va fi de 3 saptamani, iar domeniile de pregatire vor fi tehnician în gastronomie (7 elevi) şi tehnician analize produse alimentare (7 elevi). Formarea se va face la Centro Superior de Hoteleria, Valencia,institutie ce asigura formarea profesionala in domeniul turismului si cel hotelier, fiind cea de-a treia institutie cu acest profil la nivel european. Proiectul vine si ca o continuare a bunelor relatii cu partenerul spaniol, stabilite in perioada implementarii primului proiect Leonardo da Vinci.Institutia de primire asigura conditii optime in ceea ce priveste organizarea mobilitatii si a formarii profesionale. Am gasit in partenerul spaniol o institutie compatibila cu scoala noastra, ambele institutii ocupandu-se cu orientarea profesionala a elevilor cu profil tehnic - vocational.
           Participantii la stagiu vor fi in acelasi timp si beneficiarii unei formari culturale si lingvistice prin participarea directa la activitatile propuse de cele doua organizatii. Comunicarea in cadrul proiectului se va face in limba engleza si spaniola.Prin acest proiect incercam sa-i stimulam pe cei mai buni elevi ai nostri sa se implice in diverse proiecte, sa-si largeasca orizontul de cunoastere, sa-i atragem spre studiul limbilor straine.Tinand seama de faptul ca elevii participanti la mobilitate vor fi inscrisi in baza europeana Mobility Tool participarea la acest stagiu le va spori sansele de a fi angajati nu numai pe piata locala a muncii, dar si pe cea nationala sau internationala. La finalul celor 3 saptamani de stagiu care se va desfasura in perioada  martie-aprilie elevii vor primi atat certificatele Europass Mobility, cat si atestate de prezenta la stagiu.
         Ca si produse ale proiectului ne propunem sa realizam doua auxiliare curriculare pentru specializarile« Tehnician in gastronomie » si "Tehnician analize produse alimentare" in care sa prezentam atat experienta stagiului, cat si experienta partenerului nostru, un CD cu imagini din timpul pregatirii si al mobilitatii. Pagina web a proiectului va fi instrumentul prin care vom reusi sa transmitem tuturor celor interesati activitatile pe care le vom desfasura pe parcursul anului de implementare a proiectului.

ANUNȚ

IN VEDEREA ORGANIZARII PROCESULUI DE SELECTIE A PARTICIPANTILOR LA PLASAMENTUL DE FORMARE DIN CADRUL PROIECTULUI ERASMUS +,  Nr. 2016-1-RO-01-KA102-024296

Intitulat : VALORIZAREA STAGIILOR DE FORMARE INTERNAȚIONALE PE PIAȚA MUNCII
ÎNTR-O EUROPĂ ÎN CONTINUĂ SCHIMBARE
MOBILITATEA se va derula in SPANIA, orașul VALENCIA, in perioada 01.05-21.05.2017
Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus + mobilitați.
SELECTIA PARTICIPANŢILOR VA AVEA LOC LA SEDIUL COLEGIULUI TEHNIC DE INDUSTRIE ALIMENTARA  sălile L1,L2,L3(LABORATOR) în data de 17. 11. 2016, orele 10.00

CONDITII DE PARTICIPARE LA SELECTIE:

 1. Participantul trebuie să fie elev clasa a XI a E – liceu tehnologic, profil Servicii, Domeniul pregătirii de bază – Turism şi Alimentaţie sau elev clasa a XI a A – liceu tehnologic, profil Tehnician analize produse  alimentare, Domeniul pregătirii de bază – Industrie alimentară
 2. Inscrierea se va face intre 31 octombrie -15 noiembrie 2016

Vor fi selectati pentru a participa la plasament, 14 elevi din clasa a XI-a A si XI-a E.

 1. Participantul trebuie să cunoască limba engleză la nivel european minim A2.
 2. Fiecare participant va prezenta un portofoliu care să cuprindă:
  - scrisoare de intenţie,
  - CV in format european,
  - paşaport lingvist Europass,
  - copie după actul de identitate,
  - adeverință elev cu clasa si specialitatea
  - adeverință medicală de la medicul de familie,
  - recomandare de la diriginte.

                     PROBELE DE SELECTIE SUNT:
        3. Probă practică pentru atestarea competenţelor profesionale, ora 13.00 ;
        4.
Probă scrisă privind cunoaşterea limbii străine folosită in plasamentul de formare–limba engleză, ora 10.00 ;

III. Probă orală privind cunoaşterea limbii străine folosită in plasamentul de formare–limba engleză, ora 11.00 .

 Bibliografie:
-
Turcescu Aurelia, Veţeanu Carmen – Gastronomie, manual clasa a X-a, Editura CD PRESS
- Turcescu Aurelia, Veţeanu Carmen – Servirea consumatorilor, manual clasa a X-a, Editura CD PRESS
- Dumitriu M., Tehnica analizelor de laborator în industrustria alimentară, Editura Didactică şi pedagogică, Bucureşti, 1972
- Georgeta Grigorescu, Irina Ghelmeci – Comunicare profesională în limba modernă, manual clasa a X-a, Editura CD PRESS
- Ken Wilson- Prospects Student’s Book Intermediate, Editura Macmillan

CLASA A XI-A

Turism şi alimentaţie – programa nr. 4463/12.07.2010

 Industrie alimentară- programa nr. nr. 3172/30.01.2006

      Selectia participantilor la plasamnetul de formare  Erasmus + va fi realizată de către Comisia de selecţie numită prin Decizie internă  de către conducerea şcolii, astfel încât să fie evitat conflictul de interese.

Inscrierea se poate face zilnic între orele 10-15, secretariatul scolii, în perioada 30 octombrie -15 noiembrie 2016

Afisarea rezultatelor va fi în aceeași zi. CONTESTAȚIILE SE POT FACE DOAR LA PROBA SCRISĂ.

Echipa de selectie a elevilor care vor participa la activitatea de plasament este formata din:

1.Prof. Minculescu Cristina– si prof. Ristea Oana – pentru proba scrisa si proba orala de limba engleză;

2.Prof. Ing. Ilinca Gina  si prof. Ing. Bărbosu Nicoleta pentru proba practica – competente profesionale  ;

Afişat azi,

31.10.2016

 Director, Prof. Duțescu Laura

REZULTATE EXAMEN DE SELECTIE
a elevilor care vor participa la plasament in cadrul proiectului ERASMUS +
Nr. de referinta  2016-1-RO01-KA102-024296

ALIMENTAŢIE PUBLICĂ

Nr. crt.

NUMELE SI PRENUMELE

Rezultat final

1.       

Buzatu Ana-Maria

Admis

2.       

Cazacu Marian Adrian

Admis

3.       

Mătuşoiu Dănuţ Marius

Admis

4.       

Minciună Mădălina Roxana

Admis

5.       

Miu Andreea Sorina

Admis

6.       

Nica Florin Eduard

Admis

7.       

Ştirbu Giani Marian

Admis

8.       

Antonie Iosif Mădălin

Rezervă

9.       

Brînzan Eusebiu

Rezervă

10.   

Ciobanu Alexandra Ionela

Rezervă

11.   

Mîndreci Gheorghe Daniel

Rezervă

INDUSTRIE ALIMENTARĂ

Nr. crt.

NUMELE SI PRENUMELE

Rezultat final

1.        

Ciontu Mihai Catalin

Admis

2.       

Gîlcescu Mihai Ionică

Admis

3.        

Mumulet Alexandru

Admis

4.        

Nicola Maria Gabriela Georgiana

Admis

5.        

Parmac Stela Bianca

Admis

6.        

Talpă Andrei Ciprian

Admis

7.        

Tudor Florian Cristian

Admis

8.        

Budulan Mihai Ştefan

Rezervă

9.        

Maria Ionica Andreea

Rezervă

10.     

Oance Robert Andrei

Rezervă

11.     

Popa Victor Alin

Rezervă

12.   

Stefan Anda

Rezervă

 

Elevii participanti

Pregatire culturala

         Pregatirea culturala s-a desfasurat atat in Romania cat si in Spania. In Romania s-au facut 4 ore inainte de stagiu, s-au prezentat  elevilor informatii generale despre Valencia: localizare geografica, cultura, economie, organizarea in domeniul alimentatiei publice si a industriei alimentare.
        In Spania au fost efectuate 4 ore de pregatire culturala sub coordonarea d-nei Chloe Azar. Aceasta a urmarit asimilarea valorilor culturale nationale si locale, in vederea integrarii socio- profesionale a elevilor in mediul profesional si in comunitatea locala.
       In Valencia au fost organizate activitati specifice de integrare sociala si culturala, vizitarea centrului vechi al orasului, a muzeelor si catedralelor, a Orasului Artelor si Stiintei, a Bioparcului si a Oceanogafului.

Pregatire Lingvistica

      Pregatirea lingvistica la limba engleza s-a desfasurat in laboratorul Multimedia in perioada ianuarie– februarie 2017. Pentru parcurgerea cursului de limba engleza, elevii au avut la dispozitie suportul de curs, dictionarele si ghidurile de conversatie imprumutate de la biblioteca liceului.
     Pregatirea la limba spaniola s-a facut in prima saptamana de stagiu(10 ore ) de catre d-na Jessica Escudero, din partea organizatiei de primire si a constat in redactarea unor texte simple din domeniul profesional, nume, varsta, educatie, alimente, schimburi de informatii legate de stagiu.

DESFASURAREA STAGIULUI

Pregatire pedagogica

Pregatirea  pedagogica, a constat in prezentarea generala a programul Erasmus+, a informat elevii despre scopul, obiectivele proiectului in care au fost selectionati, le-a prezentat echipa de gestiune a proiectului, activitatile, diseminarea si valorizarea rezultatelor proiectului. S-a prezentat jurnalul de practica, structurat pe activitatile din acordul de formare aferente modulelor din formularul de candidatura.

Pregatire